Vintervitt kök med fina detaljer

Materialval för din inredning

Det är ett roligt och spännande projekt att planera sitt kök. Vi hjälper dig och berättar mer om lösningar och materialval. Passa på att besöka oss i vår köksutställning. Där kan du se och känna på olika material. Välkommen!

HANDTAG OCH BESLAG

Vi har ett brett urval från många av de ledande leverantörerna av handtag och beslag

LÅDOR OCH UTDRAG

Vi har olika utförande på lådor och utdrag i både trä och plåt.

YTBEHANDLING

Vi utför de flesta typer av ytbehandlingar.

Stommar

Våra stommar tillverkas som standard i 19 mm vit melaminbelagd möbelskiva. Som tillval finns björkmelamin, ekmelamin, grå melamin eller fanerat. Stommens framkanter är kantlistade med trälist i samma utförande som luckan.
Synliga frisidor är direktfanerade eller direktmålade som standard. Socklar, passbitar, takanslutningar, baldakinskivor och ljusramplister är anpassade att matcha luckval.

Ytbehandling

Vi täckmålar, oljar, betsar eller klarlackar utifrån Era önskemål. Som standard har vi ca 15 kulörer och 4 betser, men som tillval kan man välja nästan helt fritt i NCS skalan. Våra färgleverantörer är dessutom väldigt duktiga på att bryta fram unika kulörer om Ni har någon ni vill matcha emot.

Bänkskivor

I den utsträckning det är möjligt använder vi oss utav lokala leverantörer av massiva träbänkskivor, laminatbänkskivor, naturstenskivor och kompositskivor.

 

Skåp

Kontinentalhöjden är 210 centimeter, med bänkhöjd, 90 centimeter inklusive bänkskiva och sockel. Överskåpens höjd är 70 centimeter.

Fullhöjden är 230 centimeter med bänkhöjd 90 centimeter inklusive bänkskiva och sockel. Överskåpens höjd är 90 centimeter.

Totalhöjden är anpassningsbar från 230 till 264 centimeter, med bänkhöjd 90 centimeter inklusive bänkskiva och sockel.

Överskåpen är anpassningsbara från 90 till 124 centimeter. Breddmåttet är som standard jämna 10 centimeter. (10, 20, 30 cm osv.)

Djupet på bänk och högskåp är 58 centimeter plus lucka. Djupet på överskåp är 32 centimeter plus lucka. Samtliga skåp kan tillverkas i specialmått både i höjd, bredd och djup.

Lådor och utdrag

Som standard kommer våra kök med vit eller grå plåtlåda alternativt massiva klarlackade björklådor. Som tillval kan du få rostfria lådor och utdrag. Trälådorna kan fås i nästintill vilket träslag man önskar för att matcha resterande del av köket. Vi utför även laxstjärtssinkningar som tillval på våra trälådor.